ICT in het Onderwijs

Integratie met IdentityManagement (IDM)

Updated on

De koppeling met IDM werkt voor de drie verschillende gebruikersgroepen anders. De gebruikers groepen zijn:

  1. Studenten
  2. Medewerkers / externen RU
  3. UMC medewerkers

Studenten

Studenten worden nadat hun inschrijving bij de RU definitief is gemaakt in IDM, automatisch doorgestuurd naar Cirrus. Deze verwerking gebeurt 's nachts en is dus niet realtime. Doordat de studenten automatisch als gebruiker aangemaakt worden, zal het nooit zo zijn dat een student niet bekend is in Cirrus.

Medewerkers / externen RU

Wetenschappelijk personeel wordt automatisch doorgestuurd naar Cirrus. Docenten kunnen daardoor zonder aanvraag beginnen met het werken in Cirrus. Ondersteunend personeel en externen dienen een aanvraag in te dienen via de account portal, om toegang tot Cirrus te krijgen. Per faculteit is een FCDT'er ingesteld om deze aanvragen goed te keuren. Daarnaast kunnen Jeroen Kassenberg en Muriël Deuss ook aanvragen goedkeuren.

UMC medewerkers

Aanvragen voor UMC medewerkers verloopt niet via de account portal, maar via Dorothe van Tilburg. Zij beheert een lijst met gebruikers met een z-nummer voor wie er in Osiris, Brightspace en Cirrus accounts zijn geactiveerd.

Wanneer er zich een gebruiker meldt met een verzoek tot toegang tot Cirrus dan dient deze aan de lijst van Dorothe te worden toegevoegd en Dorothe zal deze mutatie dan aan IDM moeten doorgeven.

 

Previous Article Integratie met Osiris
Next Article Wat zijn hiërarchieën?