ICT in het OnderwijsWerkinstructies (ICT) ondersteunersCirrus ICTO Toezicht houden tijdens afnameHoe kan ik kandidaten uit een planning verwijderen nadat de afname is gestart?

Hoe kan ik kandidaten uit een planning verwijderen nadat de afname is gestart?

Bij een planning die Live staat geeft Cirrus een melding welke studenten niet verwijderd kunnen worden omdat ze al zijn begonnen met het examen.

Kandidaten, die niet deelnemen aan een toets kunnen vervolgens verwijderd worden uit de planning.

  1. Ga naar Afname en selecteer de planning waar kandidaten uit verwijderd moeten worden.
  2. Selecteer het tabblad Kandidaten.
  3. Selecteer vervolgens alle kandidaten op alle pagina's (als er meer dan 1 pagina is).
  4. Deselecteer één kandidaat (je kunt 1 kandidaat uit de hele lijst hiervoor kiezen) omdat een afname minimaal 1 kandidaat moet bevatten. Anders krijg je onderstaande foutmelding als je niet één kandidaat deselecteert.
  5. Klik op Kandidaten verwijderen.
  • Alle niet gestarte kandidaten zijn uit de planning verwijderd. Geselecteerde kandidaten die reeds gestart zijn met het assessment worden door Cirrus niet uit de Afname gehaald.
  • Kandidaten die alsnog (om welke reden dan ook) toch toegang moeten hebben kunnen dan in de Afname onder 'Kandidaten toevoegen' weer worden gekoppeld aan het assessment. Of volg deze handleiding

Er is na het verwijderen geen totaaloverzicht meer van alle kandidaten die zich hadden aangemeld (of automatisch waren aangemeld in geval van 1e kans). Op het Kandidaten tabblad staan nu alleen nog de studenten die zijn gestart met het assessment