What's new? November 2018

Op 22-11-2018 is er een nieuwe versie van Brightspace (10.8.7) uitgerold op de productieomgeving. Onderstaand de wijzigingen die per die datum van kracht zijn.

Nieuwe features

Assignments

 • Beoordelen opdrachten
  Als je Assignments nakijkt in Brightspace (Activities > Assignments), wordt het werk van de student getoond in de evaluatiepagina. Na deze update wordt deze pagina getoond in full screen. Dit betekent dat de bovenste balk met de naam van het vak en het logo van de Radboud Universiteit wegvalt.
  Met de knop Back to submissions kom je weer terug op de overzichtspagina, waar alle ingeleverde opdrachten staan en kun je ook weer navigeren via het bekende menu. 

Lees meer:
Hoe beoordeel ik een assignment (grade item, rubric)? 

 • Submission types
  Wanneer je een opdracht aanmaakt kun je bij Submission type aangeven op welke manier studenten hun opdrachten inleveren. De type opdrachten  On paper submission en Observed in person kunnen na deze update ook  via Content > Existing Activities worden toegevoegd aan een module.
  De nieuwe submission types zijn nog niet via Content > Upload/Create > New Assignment aan te maken (Content > Upload/Create > Assignment). Dit staat gepland voor de volgende release.

Lees meer:
Hoe maak ik een assignment?
Hoe voeg ik een assignment toe aan Content? 

Quizzes

 • Quizzes worden nu in Full Screen getoond aan de student.

Fixed issues

 • Bij het kopiëren van (meerdere) quizzes, werden de quizzes in de bestemmingscursus gesorteerd op basis van de aanmaaktijd. Dit was niet juist.
  Na release 10.8.7 worden de quizzes in de bestemmingscursus georganiseerd zoals ze waren in de broncursus.
 • Bij het exporteren en vervolgens importeren van een (gedeelte) van een cursus werden de begin- en einddatums voor grade items niet (correct) geïmporteerd.
  Na release 10.8.7 worden de start- en einddatums voor grade items juist geïmporteerd.

Lees meer:
Hoe kopieer ik componenten uit de ene cursus naar een andere cursus?

 •  Door middel van een Group Locker geef je studenten de mogelijkheid om gemakkelijk en snel bestanden met elkaar te delen. Door een aanpassing in rollen en rechten kunnen groepsleden in group lockers nieuwe mappen aanmaken om de lockerinhoud te ordenen.

Lees meer:
Hoe gebruik ik lockers voor groepen?