What's new? April 2019

Op 24 april 2019 is er een nieuwe versie van Brightspace (20.19.04) uitgerold op de productieomgeving. Hieronder lees je wat de wijzigingen zijn in deze release.

Nieuwe feature: Rubric Quicklink

  • Je kunt vanaf nu een quicklink naar Rubrics invoegen in alle velden waar de HTML-editor beschikbaar is. 
  • Voeg de quicklink toe aan de description van een content file topic, zodat de studenten de Rubric direct kunnen zien en openen.

Hoe je een rubric toevoegt in Content, lees je in het artikel Hoe maak ik een rubric zichtbaar voor studenten?

Wijzigingen/aanpassingen

Default Grade Scheme: kleurenschema verwijderd

Grade schemes maken het mogelijk om invulling te geven aan hoe cijfers worden geregistreerd. Het gekozen Grade scheme bepaalt of de behaalde cijfers vertaald worden naar een symbool, tekst of dat ze afgerond worden naar een specifiek percentage. Aan een symbool kan een kleur worden gekoppeld. Het  grade scheme Percentage is het standaard beoordelingsschema, voorgedefinieerd op organisatieniveau. 

Het uiterlijk van het default Grade Scheme Percentage is aangepast.

  • Voorheen was er een verwarrend kleurenschema verbonden aan verschillende percentages in het default grade scheme Percentage. Vanaf nu zijn er geen kleuren meer gekoppeld aan het schema.
  • De kleuren voor het Default Grade Scheme kunnen niet meer aangepast of aangezet worden. 

NB Onder Settings kan de optie nog wel aangevinkt worden bij Display Options (Grade Scheme Colour), maar dit heeft geen effect omdat er geen kleuren meer zijn gekoppeld aan het Default Grade Scheme.

De oude weergave inclusief kleurenschema.

De nieuwe kleurloze weergave.