What's new? 7 juni 2019

Op 7 juni 2019 is er een aanpassing in Brightspace uitgerold op de productieomgeving. Hieronder lees je wat de wijzigingen zijn in deze release.

Wijzigingen/aanpassingen

Zelf collega's toevoegen in je cursus

Vanaf nu kun je als je in een cursus de rol Teacher hebt collega's toevoegen aan je cursus als Grader, Grader-Builder, Builder en Observer. Ook kun je personen zelf verwijderen uit je cursus. Je kunt niet de rol Teacher of Student toewijzen aan een andere gebruiker of een gebruiker met een van deze rollen verwijderen. Dit gaat via de koppeling met OSIRIS.

Hoe je rollen toekent of personen verwijdert, lees je in het artikel Hoe ken ik rollen toe aan collega's in mijn cursus en hoe verwijder ik gebruikers uit mijn cursus?

Copy course

Het is mogelijk om zowel de structuur van een cursus als de inhoud (modules en activities) naar een andere cursus te kopiëren. Zo kun je een in één jaar opgebouwde cursus het volgende jaar opnieuw gebruiken. Hoe je dit doet, staat beschreven in een stappenplan. Het is belangrijk om dit stappenplan van begin tot eind te volgen om je zorgvuldig opgebouwde Brightspacecursus te kopiëren naar de nieuwe Brightspacecursus!

Je vindt het stappenplan in het artikel Copy Course: hoe kopieer ik de structuur en inhoud van een cursus naar een andere cursus?