What's new? Juli 2019

Op 26 juli 2019 is er een nieuwe versie van Brightspace (20.19.07) uitgerold op de productieomgeving. Hieronder lees je wat de wijzigingen zijn in deze release.

Wijzigingen/aanpassingen

Verandering lay-out

Om de leesbaarheid van bepaalde elementen in Brightspace te vergroten, zijn de kleuren en lijnen van bepaalde buttons en (zoek)velden aangepast. Ook staat de tekstgrootte in Brightspace nu automatisch op normaal (Medium) in plaats van klein (Small). Je kunt de tekstgrootte zelf aanpassen in je accountinstellingen.

Initialen in minibar

Als je geen profielfoto aan je account toevoegt, zijn in de minibar je initialen zichtbaar. Voorheen stond hier een generieke afbeelding.

Oud:

Nieuw:

Hoe je een profielfoto toevoegt, lees je in het artikel Hoe pas ik mijn profiel aan?

Getallen in de My Course widget

Het getal bij het documentenbakicoon in de My Course widget op je persoonlijke homepage gaf eerst het aantal ongelezen ingeleverde opdrachten weer. Nu geeft het getal het aantal ongelezen ingeleverde bestanden weer. Als een student voor een assignment vijf bestanden inlevert, staat er nu een vijf in de widget, waar voorheen een één stond.

Nieuwe rollen in Brightspace: Department-Observer en Department Grader-Builder

In Brightspace zijn twee nieuwe rollen beschikbaar: Department Observer en Department Grader-Builder. Beide rollen zijn in Brightspace zichtbaar in de classlist. Voor de rechten van de Observer en de Grader-Builder rol lees je het artikel Hoe werken rollen in Brightspace?

Assignment-categorieën toevoegen en beheren

Bij het aanmaken van een nieuwe assignment of het wijzigen van een bestaande assignment was het al mogelijk om assignments in categorieën te plaatsen. Nu kun je echter ook nieuwe categorieën aanmaken en je huidige categorieën bewerken of verwijderen zonder dat je daarvoor een nieuwe assignment aan hoeft te maken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je je cursus aan het inrichten bent: je kunt nu alvast een structuur maken voor welke soort opdrachten je nodig hebt, zonder dat je de opdrachten al hoeft aan te maken.

Hoe je categorieën aanmaakt en beheert, lees je in het artikel Hoe maak ik een nieuwe categorie of beheer ik mijn categorieën?

Annotations: gumfunctie

In Annotations is een gumfunctie (Eraser) toegevoegd, waarmee je delen van een aantekening kunt wissen. Voorheen kon je enkel een gehele aantekening verwijderen.

Waar je de Eraser vindt, lees je in het artikel Hoe voorzie ik een assignment van feedback met Annotations?

Kopiëren intelligent agents

Bij het kopiëren van een oude cursus in een nieuwe cursus worden eventuele intelligent agents meegekopieerd. Voorheen waren deze intelligent agents direct actief voor de nieuwe cursus. Nu moet je de intelligent agents zelf reactiveren in de doelcursus. Op deze manier kun je eerst controleren of de cursus volledig voorbereid is voordat de intelligent agents e-mails uitsturen die niet kloppen.

Hoe je een cursus kopieert, lees je in het artikel Copy Course: hoe kopieer ik de structuur en inhoud van een cursus naar een andere cursus?