What's new? Augustus 2019

Op 23 augustus 2019 is er een nieuwe versie van Brightspace (20.19.8) uitgerold op de productieomgeving. Hieronder lees je wat de wijzigingen zijn in deze release.

Nieuwe feature: LibGuides

Via libguides.ru.nl biedt de UB een groot aantal e-learningmodules en LibGuides aan. Een LibGuide is een format voor het presenteren van een verzameling informatiebronnen in een beknopt digitaal overzicht. De bronnen zijn per vakgebied gegroepeerd. Je kunt een LibGuide of een deel hiervan toevoegen in je Brightspacecursus om deze op een toegankelijke manier te ontsluiten aan studenten.

Hoe je een LibGuide toevoegt aan je cursus lees je in het artikel Hoe voeg ik een LibGuide toe aan mijn cursus?

Wijzigingen/aanpassingen

Insert Image bij e-mail

Bij het versturen van een e-mail vanuit de Classlist kun je een afbeelding toevoegen via Insert Image. Voorheen was dit Insert Stuff. Als je een afbeelding toevoegt via Insert Image, dan wordt deze weergegeven in de e-mail zelf (dus niet als bijlage).

Herstellen verwijderde quizpogingen

Als je bij een quiz een of meerdere pogingen van een quiz hebt verwijderd, kun je deze nu herstellen. Voorheen was dit niet mogelijk.

Je leest hoe je een verwijderde poging herstelt in het artikel Hoe verwijder ik een quizpoging van een student?

Optie voor dyslexieweergave verwijderd

Voorheen kon je in je accountinstellingen aangeven dat je gebruik wilde maken van de dyslexieweergave (OpenDyslexic font). Deze optie is nu niet meer beschikbaar. Als je deze optie aan had staan, gebruikt Brightspace nu automatisch het default lettertype. Als je wel gebruik wilt maken van een dyslexieweergave, kun je een extensie in Chrome toevoegen. Deze extensie kun je al naar gelang aan- of uitzetten als je een website bezoekt.

Spellingcheck bij gebruik Annotations

Als je in Annotations gebruik maakt van notities (Note), worden deze gecontroleerd op spellingsfouten door de spellingchecker van je browser.

Lees meer over Annotations in het artikel Hoe voorzie ik een assignment van feedback met Annotations?

Notificaties

Voorheen kon je enkel dagelijks een samenvatting van je notificaties (Summary of Activity) ontvangen. Nu kun je ook instellen dat je deze wekelijks wilt krijgen. Daarnaast kun je geen notificaties meer ontvangen van verlopen of inactieve cursussen.

Hoe je notificaties instelt, lees je in het artikel Hoe beheer ik mijn notifications?