What's new? September 2019

Op 26 september 2019 is er een nieuwe versie van Brightspace (20.19.9) uitgerold op de productieomgeving. Hieronder lees je wat de wijzigingen zijn in deze release.

Nieuwe feature: ePortfolio Forms

Met ePortfolio Forms kun je gestructureerde formulieren aanmaken die studenten vervolgens kunnen invullen. Je kunt ePortfolio Forms gebruiken in situaties waarbij studenten informatie moeten opslaan op verschillende tijdstippen gedurende een langere periode. Deze opslagplaats zorgt ervoor dat studenten beter in staat zijn om op de gehele collegeperiode terug te blikken voor eindproducten zoals eindverslagen, presentaties of reflecties. ePortfolio Forms is een functionaliteit die je gebruikt in combinatie met het ePortfolio in Brightspace.

Lees meer over Forms in het artikel Hoe gebruik ik ePortfolio Forms?

Wijzigingen/aanpassingen

Synchronisatie Grades en Assignments/Discussions

Voorheen werd aangeraden om cijfers voor Assignments en Discussions altijd in de activity in te voeren. Wanneer je cijfers voor Assignments of Discussions aanpaste in het grade book, werd deze wijziging niet overgenomen in de activity. Dit is nu opgelost; wanneer je cijfers invoert in Grades, worden ze ook doorgevoerd in de Activity. Op deze manier zien studenten altijd hetzelfde cijfer, of ze nu kijken in Assignments/Discussions of in Grades.

Als je een groepsopdracht hebt aangemaakt en deze hebt gekoppeld aan een grade item, kun je vanuit Assignments in één keer hetzelfde cijfer geven aan alle groepsleden. Wil je echter een of meer van de groepsleden een ander cijfer geven? Beoordeel de opdracht dan altijd via Grades.

Lees meer in het artikel Hoe beoordeel ik een groepsopdracht?