What's New? Oktober 2019

Op 24 oktober 2019 is er een nieuwe versie van Brightspace (20.19.10) uitgerold op de productieomgeving. Hieronder lees je wat de wijzigingen zijn in deze release.

Wijzigingen/aanpassingen

- Bijlagen toevoegen aan Intelligent Agent

Via intelligent agents kun je aan de hand van bepaalde criteria automatisch e-mails laten versturen naar studenten.  Bij het aanmaken van een Intelligent Agent is de functie Attachment toegevoegd. Dit betekent dat het vanaf nu mogelijk is lokale bestanden, bestanden uit de cursus of audio toe te voegen aan de e-mail die verstuurd wordt vanuit een intelligent agent.

- Consistente naamgeving knoppen, terminologie en workflow

Binnen Brightspace is het uiterlijk, de naamgeving en de bediening van knoppen op de Content pagina en voor de verschillende Activities aangepast. Hierdoor ontstaat meer consistentie in de manier waarop je instellingen kunt bekijken en aanpassen.

Activities

  • Om content zichtbaar of niet zichtbaar te maken wordt nu consistent de term Hide from Users met een checkbox gebuikt. Deze wijziging is toegepast op Assignments, Discussions, Quizzes, Surveys en Grades.
  • Binnen het Restrictions tabblad van Quizzes, Surveys, Grades en Discussions zijn kleine aanpassingen gemaakt met betrekking tot de instellingen van zichtbaarheid. Zo vind je hier nu de Hide from users checkbox, en vind je de zichtbaarheidsinstellingen onder Availability
  • Daarnaast zijn de instellingen Visibility, Availability Dates en Locking Options binnen Discussions van het Properties tabblad naar het Restrictions tabblad verplaatst.
  • Bij het aanmaken van een nieuwe Activity is de knop Publish vervangen door Save and Close en Save as Draft vervangen door Save. Daarnaast vind je de Hide from users checkbox terug onder de titel.

Contentpagina

Binnen de contentpagina zijn een aantal veranderingen doorgevoerd waardoor beter zichtbaar is of inhoud verborgen is voor studenten of niet (Hidden/Visible). Daarnaast is het eenvoudiger geworden om de zichtbaarheid aan te passen. Zie ook de handleiding Hoe verberg of maak ik cursusinhoud zichtbaar voor studenten?

  • In de Table of Contents is het Draft/Published dropdownmenu aangepast. Het dropdownmenu is vervangen door een icoon. Door op het icoon te klikken verschijnt de tekst Visible/Hidden en een knop waarmee je de status kunt wijzigen:
Oud
Nieuw
  • Met Completion Tracking kun je studenten in staat stellen zelf bij te houden welke content ze al bekeken hebben. Het icoon van Completion Tracking is nu gewijzigd in een interactieve knop waarmee de completion method eenvoudig aan te passen is:
  • In het snelmenu van elk topic en elke module vind je nu de opties Hide from Users of Make Visible to Users:

Aanpassing navigatie bij beoordelen quizzes en assignments

De manier waarop je tussen resultaten en ingeleverde opdrachten kunt navigeren bij het beoordelen van Quizzes en Assignments is aangepast:

Nieuw

Vanaf nu navigeer je eenvoudig van de ene naar de andere student door rechtsboven de naam van de student op het pijltje naar links of rechts te klikken.

Aanpassing in Gradebook

In het Grade book, in het snelmenu van een grade item, is de term Grade All vervangen door Enter Grades.