ICT in het Onderwijs

Hoe maak ik een meerkeuze-item met meerdere juiste antwoorden aan?

Updated on

  1. Voer de titel van de vraag in.
  2. Voer je vraag in.
  3. Voeg eventueel een of meerdere (media)bestand(en) toe.
    Een bronbestand betekent dat je een PDF kan toevoegen die in de toets in een apart pop-up venster wordt geopend.
    Een mediabestand is een afbeelding die bij de vraag getoond wordt.
  4. Voer de antwoordmogelijkheden in.
  5. Voeg eventueel meer antwoordalternatieven toe.
  6. Vink aan welk(e) antwoord(en) juist is/zijn.
  7. Selecteer Summatief om dit item in een summatieve toets te kunnen gebruiken.
    Zie Standaardinstellingen bij items voor meer informatie over de overige instellingen die je onder Tags kunt vinden.
  1. Vul in hoeveel punten er te behalen zijn voor deze vraag.
  2. Klik op Voorbeeld om te zien hoe studenten de vraag te zien krijgen.
  3. Klik op Opslaan en sluiten om terug te keren naar de itemspagina.

Instellingen en geavanceerde opties

  • Klik tijdens het aanmaken/bewerken van de vraag op Instellingen om alle opties voor de vraag in te stellen.

1.   Selecteer Willekeurige volgorde om de alternatieven in een willekeurige volgorde te plaatsen.
2.   Zodra is gekozen voor Willekeurige volgorde, is het mogelijk om een Vaste positie van alternatieven te selecteren. Hiermee wordt de positie van bepaalde alternatieven vastgezet, terwijl de overige alternatieven in een willekeurige volgorde worden geplaatst.
3.   Met de optie Voeg labels toe voor kandidaat (A, B, C) is het mogelijk om labels toe te voegen aan de antwoorden. Deze zijn zichtbaar voor de kandidaten als zij de toets maken.

Als Voeg labels toe voor kandidaat (A, B, C) is geselecteerd, is het niet meer mogelijk om Willekeurige volgorde aan te vinken. Dat is omdat de volgorde van de antwoorden vast komt te staan als de labels toegevoegd zijn. Je kunt dan dus niet meer zelf de positie van alternatieven bepalen.

4.   Maximum aantal kandidaatselectie: Geef aan hoeveel antwoordmogelijkheden een student mag selecteren (Gelijk aan aantal correcte opties of Geen limiet).
5.   Selecteer of studenten een deel van de punten krijgen als ze een deel van de antwoorden goed hebben (Polytoom) of dat ze alles goed moeten hebben om punten te behalen (Dichotoom).

LET OP: als je de combinatie Polytoom scoren en geen limiet aan kandidaatselectie gebruikt, dan scoort Cirrus 0 punten zodra een kandidaat alle antwoordopties selecteert. Dit om het gokken te ontmoedigen.

Tijdsduur

Wanneer er een maximale tijd is die de kandidaten voor de vraag krijgen, kan die hier ingevuld worden. Is dit niet van toepassing, laat het veld dan leeg.

Feedback op vragen

De per vraag ingestelde feedback kan worden getoond tijdens de kandidaat inzage, of bij formatieve toetsen. Hier kan de feedback getoond worden na het beantwoorden van de vraag of na het inleveren van de toets. Je kunt kiezen voor algemene feedback of gedetailleerde feedback.

Voor zowel feedback bij een inzage als bij feedback tijdens of na een toets geldt; je kunt of feedback op alternatieven, of feedback op vraag kiezen. Je kunt maar 1 optie kiezen.

  1. Kies Algemeen om algemene feedback in te stellen.
  2. Selecteer Laat feedback op alternatieven zien om bij elk antwoord alternatief feedback te kunnen invullen. De kandidaat krijgt de feedback te zien bij het gekozen alternatief.
  3. Selecteer Feedback op vraag weergeven om  één algemene feedback over de vraag te geven.
  1. Kies Gedetailleerd om gedetailleerde feedback in te stellen.
  2. Selecteer Laat feedback op alternatieven zien om bij elk antwoord alternatief feedback te kunnen invullen. De kandidaat krijgt de feedback te zien bij het gekozen alternatief.
  3. Selecteer Feedback op vraag weergeven om feedback in te stellen voor het juiste antwoord en het foute antwoord.

Notitieblok

De kandidaat kan hier aantekeningen maken ter verduidelijking van het gegeven antwoord. Deze aantekeningen worden opgeslagen en zijn te zien tijdens het nakijk proces.

Selecteer Notitieblok toestaan voor kandidaten als je de kandidaten de mogelijkheid wil bieden om hun antwoord te beargumenteren of berekenen.

Tijdens het samenstellen van de toets heb je de mogelijkheid om een notitieblok toe te staan voor alle vragen, geen enkele vraag of de geselecteerde vragen. Bespreek je voorkeuren met je facultair coördinator.

Audio-instellingen

Wanneer je Geavanceerde opties weergeven hebt geselecteerd en in je vraag audio hebt gebruikt of een mp3-bestand hebt geüpload, kan je deze hier beheren.

Previous Article Hoe maak ik een uitgebreide meerkeuze vraag aan?
Next Article Hoe maak ik een of/of-item aan?