StudentWerkinstructies en handleidingen (NL)Videotools Virtual ClassroomHoe werkt een Virtual Classroom breakout room? Activities | Virtual Classroom

Hoe werkt een Virtual Classroom breakout room? Activities | Virtual Classroom

De basis

Tijdens een Virtual Classroom meeting kan een docent besluiten om alle deelnemers op te splitsen in groepen en ieder een eigen meeting te geven. Dit heet een breakout room. In een breakout room kun je  in een door de docent vastgestelde tijd met elkaar overleggen en heeft iedere deelnemer van de groep rechten om te presenteren. Een docent is in principe geen deelnemer van een breakout room, maar het kan zijn dat een docent een kijkje komt nemen tijdens de sessie.

Als een docent breakout rooms heeft gemaakt, krijg je tijdens de meeting een uitnodiging om deel te nemen. Klik op Join room om naar de room te gaan. Je verlaat hiermee tijdelijk de hoofdmeeting van Virtual Classroom.

Er wordt een nieuw tabblad in je browser geopend. Het scherm ziet er hetzelfde uit als in de hoofdmeeting, met het verschil dat elk van de deelnemers kan presenteren. Als je presenter bent in de breakout room, zie je de volgende dingen en kun je gebruik maken van verschillende functies:

  1. De naam van je breakout room;
  2. Hoeveel tijd er nog resteert;
  3. Je microfoon en camera beheren en je scherm delen;
  4. De deelnemers in deze breakout room;
  5. De chat;
  6. Een poll aanmaken;
  7. Een presentatie uploaden;
  8. Annotatietools openen.

Deelnemers aan de breakout room

  1. Klik op Participants linksboven in het menu.
  2. Klik op Mute All om de microfoon van alle deelnemers uit te zetten.
  3. Klik op de naam van de deelnemer om deze deelnemer de presenter te maken.

Presentatie uploaden

Je kunt een bestand toevoegen aan je presentatie, zoals een pdf, Word, Powerpoint of Excel bestand. Elke pagina, slide of tabblad wordt één dia in je presentatie.

  • Klik op Presentations.
  1. Selecteer een bestand van je computer om te uploaden.
  2. Selecteer een eerder geüpload bestand om te presenteren.
  3. Schakel naar een blanco presentatie, waar je eventueel eerder aantekeningen op hebt gemaakt.
  4. Verwijder een geüpload bestand of een bestand dat je wil uploaden.
  5. Klik op Start om het gekozen bestand te presenteren.

Als je een Powerpointbestand upload, gaan de animaties in je bestand verloren. Alle elementen van je dia worden tegelijk getoond.
Grafieken in Excel worden niet ondersteund.
Als je bijzondere lettertypes hebt gebruikt worden deze niet goed weergegeven.

Scherm delen

  • Om het scherm te delen klik je onderin op Share your screen.

Er opent zich een nieuw venster. Je kunt hier kiezen welk deel van je scherm je deelt:

  1. Je volledige scherm: als je je volledige scherm wilt delen, selecteer je hier welk scherm (indien je meerdere schermen hebt aangesloten).
  2. App-venster: als je de weergave van een openstaande applicatie (zoals een Word- of Excelbestand) wilt delen, selecteer je hier welk venster je wilt delen.
  3. Chrome-tabblad: als je een openstaand tabblad in je browser wilt delen, selecteer je hier welk tabblad.
  4. Selecteer het gewenste scherm en klik vervolgens op Delen.

Als je je beeldscherm voor de eerste keer wilt delen, krijg je een melding dat je eenmalig de Bongo Screenshare Extension moet installeren in je browser.

Alleen Chrome or Microsoft Edge (Chromium versie) ondersteunen schermdeling volledig. In Firefox kun je alleen een venster delen.

Enquête

Tijdens een breakoutroom kun je een poll voorleggen aan de deelnemers. De vraag moet je mondeling stellen, de deelnemers kunnen kiezen uit de antwoordkeuzes die in beeld verschijnen.

  1. Klik links in het menu op Polling.
  2. Vervolgens kies je of de standaard antwoordmogelijkheden, of je maakt zelf antwoord mogelijkheden door te klikken op Custom poll.
  • Wanneer je de antwoordmogelijkheden hebt ingesteld start de poll automatisch. Klik op Stop/Publish Polling results om de resultaten met de deelnemers te delen. Klik op Stop Polling om de poll te stoppen zonder de resultaten te delen.

Hulp vragen aan de docent

Wanneer je naar de breakout room bent verplaatst kun je alsnog hulp vragen aan je docent, die nog in de hoofdsessie zit. Klik op het tabblad van de hoofdsessie, de breakout room is in een nieuw tabblad geopend, deze moet je ook open laten staan. Stel vervolgens je vraag in de chat van de hoofdsessie, de docent kan hier antwoorden of naar de breakout room komen. 

De breakout room verlaten

Als de tijd verstreken is, wordt de breakout room automatisch afgesloten en beland je weer in de hoofd meeeting van Virtual Classroom. Wil je eerder de breakout room verlaten, dan klik je rechtsboven op de drie puntjes en kies je Leave.

Als je de breakout room eerder verlaat, kun je niet terugkeren. Je zult aan je docent moeten vragen of deze je weer toe wil voegen aan de breakout room.
Zorg ook dat je tijdens de breakout room niet per ongeluk het tabblad van je browser sluit.

0 Comments

Add your comment

E-Mail me when someone replies to this comment