Hoe maak ik een Sharing Group aan in mijn ePortfolio?

Een Sharing Group gebruik je als je vaker wilt delen met dezelfde groep ontvangers. Het is mogelijk om een Sharing Group te maken met geselecteerde ontvangers.

Het aanmaken van een Sharing Group

In het oranje vlak kun je alle Sharing Groups zien die je hebt gemaakt of waar je aan bent toegevoegd.

  1. Klik op het tabblad Sharing Groups
  2. Klik op New Sharing Group om een nieuwe Sharing Group aan te maken.
  1. Klik op het tekstvak Name om de sharing group een naam te geven.
  2. Klik op het tekstvak Description om de sharing group een omschrijving te geven.
  3. Klik op Add Users (onder Sharing Group members) om een nieuw groepslid te zoeken.

Sharing Group Members verschijnt pas nadat je de Sharing Group een naam hebt gegeven.

  1. Zoek op de voornaam, achternaam (zonder tussenvoegsels), het emailadres of het U-/E-/S-nummer van het groepslid dat je wilt toevoegen.
  2. Klik op de juiste naam, deze wordt toegevoegd.

Herhaal bovenstaande stappen, totdat je alle groepsleden hebt aangeklikt.
Scroll naar beneden.

Bij Add Members zie je welke gebruikers je gaat toevoegen aan de Sharing Group.

De rechten van de groepsleden kan je je aanpassen bij Assign Permissions.

  • Vink het selectievakje See comments from others aan om de ontvanger reacties van anderen op gedeelde items te laten zien.
  • Vink het selectievakje Add comments aan om de ontvanger reacties te laten plaatsen op gedeelde items.
  • Vink het selectievakje See assessments from others aan om de ontvanger beoordelingen van anderen op gedeelde items te laten zien.
  • Vink het selectievakje Add assessments aan om de ontvanger beoordelingen te laten geven op gedeelde items.
  • Vink het selectievakje Edit aan om de ontvanger de lay-out van gedeelde items te laten bewerken.

    1.        Klik nu op Add om de gebruikers toe te voegen aan de Sharing Group.

Bij het sharen van een item wordt nogmaals de optie gegeven om rechten in te stellen. De rechten die bij het creëren van de Sharing Group zelf zijn ingesteld echter dominant, en de rechten die tijdens het Sharen worden ingesteld overschrijven dus niet de rechten die hier worden ingesteld.

Klik op Save and Close om de Sharing Group aan te maken.