Hoe kan ik Evalytics gaan gebruiken?

Om Evalytics te gebruiken, moet je toegevoegd worden aan Evalytics door de onderwijsadministratie van jouw faculteit. Vervolgens kun je inloggen in Evalytics en kan de onderwijsadministratie jou koppelen aan evaluaties. De onderwijsadministratie koppelt in principe jouw Radboudaccount aan Evalytics, zodat je kunt inloggen met je Radboudgegevens. Indien je geen Radboudaccount (dus geen U-, Z- of E-nummer) hebt, kun je worden toegevoegd aan Evalytics met je e-mailadres.

Wil je gebruik maken van Evalytics, maar heb je geen toegang? Neem dan contact op met de onderwijsadministratie van jouw faculteit. Mocht je verder vragen hebben, dan kun je die e-mailen naar ru-evalytics@ru.nl.

Evaluaties maken

Als docent kun je zelf geen evaluaties (aan)maken in Evalytics. De onderwijsadministratie van jouw faculteit maakt de evaluaties, zet deze klaar en koppelt jou hieraan. Evalytics beschikt over standaard vragenlijsten die de onderwijsadministratie kan gebruiken om de evaluatie in elkaar te zetten, maar je kunt ook eigen vragenlijsten aanleveren bij de onderwijsadministratie. 

  • Je kunt kiezen uit (een combinatie van) cursus-, docent- of toetsevaluaties.
  • Je kunt evaluaties afnemen in de klas via een evaluatiecode. Je kunt studenten ook een uitnodiging naar de evaluatie sturen (pushbericht, sms, e-mail), zodat ze deze in hun eigen tijd kunnen invullen.
  • De onderwijsadministratie kan bij een evaluatie per mail, indien gewenst, een notificatie of reminder versturen naar de studenten sturen