Docent - TeacherWerkinstructies en handleidingenOSIRIS Docent - Begeleider ResultatenHoe onderteken ik resultaten die door mijn vervanger zijn geregistreerd?

Hoe onderteken ik resultaten die door mijn vervanger zijn geregistreerd?

Wanneer je als docent niet in staat bent om zelf resultaten in te voeren in OSIRIS Docent, dan kun je die  taak delegeren aan een vervanger. deze vervanger dient in OSIRIS Basis te zijn geregistreerd als jouw vervanger bij de toets en jij dient rechten te hebben door hem/haar geregistreerde resultaten te ondertekenen. Doorgaans zal de Onderwijsadministratie deze rechten verzorgen. 

In deze instructie wordt getoond hoe je door resultaten ondertekent die door jouw vervanger zijn geregistreerd. 

Klik in het startscherm van OSIRIS Docent op het getal voor Cijferlijst(en) wachten op afhandeling

Dit is een testvoorbeeld met slechts 1 te ondertekenen resultaat.

Open, selecteer en onderteken de resultaten

Je krijgt alleen de toetsen te zien waar jij als docent aan gekoppeld bent.

1.  Open de resultaten bij de toets.

2. Je vindt alle resultaten die jouw vervanger bij de toets heeft geregistreerd onder zijn/haar naam.

3. Selecteer de resultaten die je wil ondertekenen door ze allen te selecteren, of door resultaten afzonderlijk aan te vinken.

4. Klik vervolgens op Elektronisch ondertekenen.

Je wordt doorgestuurd naar de Tiqr app of YubiKey om de ondertekening te autoriseren (zie ook Hoe onderteken ik ingevoerde resultaten elektronisch?)

Een melding dat ondertekening succesvol is verschijnt kort in beeld en zodra alle te ondertekenen resultaten zijn afgehandeld zal bovenstaand scherm verschijnen.

De resultaten zijn direct na elektronisch ondertekenen definitief en zichtbaar voor de student.
Afhankelijk van de faculteit kan een definitief resultaat nog een bepaalde termijn worden gecorrigeerd door de docent zelf via OSIRIS Docent (zie Hoe corrigeer je een reeds vastgesteld resultaat via de student? , Hoe corrigeer je een reeds vastgesteld resultaat via de toets? , Hoe corrigeer je meerdere reeds vastgestelde resultaten tegelijk? )
Als dit binnen jouw faculteit niet mogelijk is kunnen definitieve resultaten alleen gewijzigd worden via de Onderwijsadministratie.