Docent - TeacherWerkinstructies en handleidingenBrightspace Basisinstellingen: toegang cursus, preview cursusHoe ken ik rollen toe aan collega's in mijn cursus en hoe verwijder ik gebruikers uit mijn cursus? Administration | Classlist

Hoe ken ik rollen toe aan collega's in mijn cursus en hoe verwijder ik gebruikers uit mijn cursus? Administration | Classlist

Als je in een cursus de rol Teacher hebt, kun je collega's toevoegen aan je cursus als Grader, Grader-Builder, Builder en Observer. De rol Teacher, Student of cursist E-nummers kun je niet toewijzen aan een andere gebruiker. Deze rollen worden toegewezen via de koppeling met OSIRIS.

Werkstudenten/student-assistenten kunnen uitsluitend toegevoegd worden aan je cursus als ze een E- of U-nummer hebben.

Als je meer wilt weten over de verschillende rollen en bijbehorende rechten, lees dan het artikel Hoe werken rollen in Brightspace?

Collega's toevoegen

  • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
  • Klik op Classlist.
  1. Klik op Add Participants.
  2. Klik vervolgens op Add existing users.
  1. Zoek de persoon die je wilt toevoegen op U-, E- of Z-nummer.
  2. Vink de persoon die je wilt toevoegen aan.
  3. Klik op Select a Role. In het dropdownmenu kun je de juiste rol selecteren.
  4. Klik op Enrol Selected Users.
  • Je krijgt een bevestiging. Klik op Done om terug te keren naar de Classlist of op Add More Participants als je meer personen wilt toevoegen.

Een rol wijzigen

  1. Selecteer de persoon voor wie je de rol wilt wijzigen.
  2. Klik op Enrolment.
  1. Klik op het pijltje naast de huidige rol en selecteer vervolgens in het dropdownmenu de gewenste rol.
  2. Klik op Save.

Als een gebruiker in de cursus de rol student of teacher heeft, kun je deze niet aanpassen.

Een collega verwijderen uit de cursus

Naast rollen toewijzen kun je Graders, Grader-Builders, Builders en Observers ook verwijderen uit je cursus, bijvoorbeeld omdat zij niet meer werkzaam zijn binnen de cursus (denk ook aan werkstudenten). 

  1. Selecteer de persoon die je uit de cursus wilt verwijderen.
  2. Klik op Unenrol.
  • Je krijgt een bevestiging te zien. Klik op Yes.

Als een gebruiker in de cursus de rol student of teacher heeft, kun je deze niet verwijderen. Dit moet altijd via OSIRIS.