Hoe maak ik mijn cursus of sandbox leeg?

Het kan voorkomen dat je je gehele cursus of sandbox leeg wilt maken om deze opnieuw te kunnen inrichten. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je per ongeluk content hebt gedupliceerd of dat je de verkeerde content vanuit een andere cursus naar de huidige cursus of je sandbox hebt gekopieerd. Er is geen knop waarmee je in een keer alle content uit je cursus of sandbox kunt verwijderen. Dit moet je doen per onderdeel. Het is het handigst om dit in de volgorde te doen zoals in dit artikel is beschreven, om problemen met gekoppelde onderdelen te voorkomen.

Na het verwijderen van alle onderdelen heb je een lege cursus. Alleen de Classlist is hetzelfde, dus je studenten zitten nog steeds in je cursus. Je kunt nu je cursus opnieuw opbouwen of een andere cursus, of onderdelen hiervan, kopiëren naar jouw cursus via Copy Course.

1. Announcements verwijderen

  • Navigeer naar Course Home in je cursus.
  1. Klik op het pijltje naast Announcements.
  2. Klik op Go to Announcements Tool.
  1. Vink het hokje naast Title aan om alle announcements te selecteren.
  2. Klik op Delete. Klik vervolgens op Yes om te bevestigen.

2. Content verwijderen

  • Navigeer naar Content in de navbar van je cursus.
  1. Klik op Table of Contents.
  2. Klik op het pijltje naast Table of Contents.
  3. Klik op Delete All Modules. Selecteer vervolgens Permanently delete all modules, topics, and all associated files and activities from the course en klik nogmaals op Delete.

Je verwijdert op deze manier dus niet slechts de topics, maar ook alle bestanden en activities die hieraan gekoppeld zijn.

3. Bestanden verwijderen

Nadat je de content en gekoppelde items hebt verwijderd, is het mogelijk dat er nog (ongekoppelde) bestanden achterblijven. Die verwijder je op deze manier:

  • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
  • Klik op Course Admin.
  • Klik op Manage Files.
  1. Vink het hokje linksboven de tabel aan om alle onderdelen te selecteren.
  2. Klik op het prullenbakicoon (Delete). Klik vervolgens op Yes om te bevestigen.

4. Assignments verwijderen

  • Navigeer naar Activities in de navbar van je cursus.
  • Klik op Assignments.
  1. Vink het hokje linksboven aan om alle assignments te selecteren.
  2. Klik op More Actions.
  3. Klik op Delete. Klik vervolgens nogmaals op Delete om te bevestigen.

5. Discussions verwijderen

  • Navigeer naar Activities in de navbar van je cursus.
  • Klik op Discussions.
  1. Klik op More Actions.
  2. Klik op Delete.
  1. Vink Select all aan.
  2. Klik op Delete.

Als je gebruik maakt van Surveys en Checklists, kun je deze op dezelfde manier verwijderen als Discussions. Navigeer hiervoor onder Activities naar Surveys dan wel Checklists en volg verder bovenstaande stappen.

6. Quizzes en vragen in de Question Library verwijderen

  • Navigeer naar Activities in de navbar van je cursus.
  • Klik op Quizzes.
  1. Navigeer naar Manage Quizzes.
  2. Vink het hokje voor Current Quizzes aan om alle quizzes te selecteren.
  3. Klik op More Actions.
  4. Klik op Delete. Klik vervolgens nogmaals op Delete om te bevestigen.
  5. Klik vervolgens op Question Library om de vragenbibliotheek leeg te maken.
  1. Vink het hokje linksboven de tabel aan om alle mappen en vragen te selecteren.
  2. Klik op Delete. Klik vervolgens nogmaals op Delete om te bevestigen.
  3. Klik op Done Editing Questions om terug te keren naar Quizzes.

7. Grade items verwijderen

  • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
  • Klik op Grades.
  1. Klik op Manage Grades.
  2. Klik op More Actions.
  3. Klik op Delete.
  1. Vink het hokje linksbovenin aan om alle grade items te selecteren.
  2. Klik op Delete. Klik vervolgens nogmaals op Delete om te bevestigen.

Grade items die geassocieerd zijn met een Activity kun je niet verwijderen. Als je de stappen in dit artikel hebt gevolgd, zijn alle associaties met Activties al opgeheven en heb je als het goed is geen problemen met het verwijderen van de grade items.

8. Rubrics verwijderen

  • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
  • Klik op Course Admin.
  • Klik onder Assessment op Rubrics.
  1. Klik op het hokje linksboven om alle rubrics te selecteren.
  2. Klik op het prullenbakicoon (Delete). Klik vervolgens op Delete om te bevestigen.

9. Groepen verwijderen

  • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
  • Klik op Groups.
  1. Selecteer de groepen (of categorieën) die je wilt verwijderen.
  2. Klik op Delete. Er verschijnt een Confirmation pop-up.
  • Klik op Delete Groups/Categories om de geselecteerde groepen te verwijderen.

Let er bij het verwijderen van groepen in Brightspace op dat je de gekoppelde OSIRIS groepen niet verwijdert.