Hoe gebruik ik Urkund? | Urkund

Docenten kunnen ervoor kiezen om gebruik te maken van een tool om ingeleverde opdrachten te scannen op plagiaat. Urkund is geïntegreerd in Brightspace. Studenten kunnen hun opdrachten inleveren in Brightspace en de ingeleverde opdrachten worden vervolgens naar Urkund gestuurd.

Urkund aanzetten voor Assignments

  1. Klik op Activities in de navbar en vervolgens op Urkund.
  • Bij de eerste keer gebruik krijg je een melding vanuit Brightspace. Klik op Do not ask me again for this application en vervolgens op Continue.
  • Er verschijnt nu een overzicht van alle aangemaakte Assignments in de cursus. Klik op de schuifjes om plagiaatcontrole bij de opdrachten aan te zetten. Er verschijnt vervolgens een controlevraag:
Urkund - Sandbox Liese van Heumen - Google Chrome
  • Klik op Yes.

Vervolgens kom je terecht op hetzelfde overzicht van de assignments, alleen zijn de kolommen nu ingevuld:

  1. Onder Submission Folder Name zie je de naam van de opdracht.
  2. Onder Number of Documents Submitted zie je hoeveel opdrachten er ingeleverd zijn.
  3. Onder Number of Documents Analyzed vind je hoeveel ingeleverde opdrachten er al door de plagiaatcontrole zijn gegaan. Wanneer je Urkund net hebt aangezet voor die assignment duurt het even voor hier opdrachten verschijnen.
  4. Het Receiver Account is het mailadres waar de ingeleverde opdrachten en de plagiaatscore naar toe worden gemaild. Dit emailadres is gelinkt aan de persoon die in Brightspace de plagiaatdetectie heeft aangezet.  Zie ook de handleiding Hoe kan ik de rapportage inzien via de de Urkund Web App?
  5. Klik op Turn off Plagiarism Detection om Urkund weer uit te zetten.

Je kan Urkund op elk gewenst moment aanzetten. Ook wanneer er al opdrachten ingeleverd zijn kun je Urkund aanzetten en worden de ingeleverde opdrachten alsnog gelijk naar Urkund gestuurd.