Hoe unpublish ik een video? | Kaltura My Media

Wanneer je een video hebt geplaatst in content of in de course gallery van je cursus in Brightspace, wordt deze video door Kaltura gemarkeerd als Published. Wanneer een video op Published staat, is het niet mogelijk deze te verwijderen. Dit is om te voorkomen dat er per ongeluk video's verwijderd worden die opgenomen zijn in de cursuscontent. Om een video te verwijderen, moet je deze eerst Private maken, wat betekent dat de video niet meer gepubliceerd staat.

  • Navigeer naar Activities in de navbar van je cursus.
  • Navigeer naar Kaltura My Media.

 

  • Kies voor de Detailed View. Hier zie je vervolgens onder elke video of deze Published of Private is.
  1. Vink de video aan die je Private wil maken.
  2. Klik op Actions.
  3. Klik op Publish.
Kaltura My Media - SOO-BTH-TESTCURSUS-01 - Google Chrome
  1. Verander de status van de video naar Private.
  2. Onder Published in: vind je een overzicht van alle cursussen waar deze video is opgenomen.
  3. Klik op Save.
Kaltura My Media - SOO-BTH-TESTCURSUS-01 - Google Chrome
  • Je krijgt nu een extra check of je de video op Private wil zetten. Wanneer je dit zeker weet klik je op OK.

Wanneer een video Private is gemaakt, is deze niet meer zichtbaar in Brightspace. De video blijft wel bestaan in Kaltura My Media. Hoe je de video uit Kaltura verwijderd lees je in de handleiding Hoe verwijder ik een video uit Kaltura My Media?