Hoe share ik een item vanuit mijn ePortfolio?

Het delen van een item uit je ePortfolio heet in Brightspace sharen. Je kan alle items uit je ePortfolio sharen met een interne ontvanger (mensen met een U-, E- of S-nummer). De ontvanger kan vervolgens kijken naar het item en/of er feedback op geven.

Wil je een item delen met een externe ontvanger? Lees dan deze instructie.

 Om te kunnen sharen moet je een item hebben toegevoegd aan je ePortfolio.

  1. Klik op My Items om naar het My Items tabblad te gaan.
  2. Klik op het pijltje achter het item dat je wilt delen.
  3. Klik op Share.
  1. Klik op Add Users and Groups om ontvangers(s) toe te voegen.

Het kopje Users kan worden gebruikt om te zoeken naar individuele ontvangers.
Het kopje Sharing Groups kan worden gebruikt om enkel te zoeken naar Sharing Groups. Een item kan ook geshared worden met een hele cursus door een sharing group voor de hele cursus aan te maken.

  1. Typ hier de voornaam, de achternaam (zonder tussenvoegsels), het emailadres of het s-/e-/u-nummer van de ontvanger in.
  2. Selecteer de ontvanger in de lijst met zoekresultaten.
  3. Scroll omlaag.
  1. Bij Assign Permissions kan je de rechten van de ontvanger(s) aanpassen.
    - Vink het selectievakje See comments from others aan om de ontvanger reacties van anderen op het gedeelde item te laten zien.
    - Vink het selectievakje Add comments aan om de ontvanger reacties te laten plaatsen op het gedeelde item.
    - Vink het selectievakje See assessments from others aan om de ontvanger beoordelingen van anderen op het gedeelde item te laten zien.
    - Vink het selectievakje Add assessments aan om de ontvanger beoordelingen te laten geven op het gedeelde item.
    - Vink het selectievakje Edit aan om de ontvanger de lay-out van het gedeelde item te laten bewerken. Let op dat het gedeelde item niet bevroren is. Dit houdt in dat als jouw gedeelde item aangepast wordt, deze aanpassingen ook op het originele item in jouw ePortfolio worden doorgevoerd.
  2. Klik op Share.

Het item is nu gedeeld met de geselecteerde ontvangers.

Bij het creëren van een Sharing Group is er de optie om bepaalde rechten aan deze groep te geven. Bij het sharen van een item wordt nogmaals de optie gegeven om rechten in te stellen. In het geval dat je iets met een Sharing Group deelt kun je dus tijdens het sharen nog een keer de rechten instellen. De rechten van de Sharing Group zelf zijn echter dominant, en de rechten die tijdens het Sharen worden ingesteld veranderen dus niet de originele rechten die bij het creëren van de Sharing Group zijn ingesteld.

Het getal voor het poppetje achter een item geeft aan met hoeveel personen dit item gedeeld is. Door op het poppetje te klikken, wordt het Sharing Settings scherm geopend. Je kan in dit scherm de ontvangers verwijderen of hun rechten aanpassen.

Het delen van een reflectie over een document uit het ePortfolio deelt alleen de reflectie zelf, en niet het document waar de reflectie over gaat!

Een invite sturen

Na het delen van het item, kun je ervoor kiezen om de ontvanger ook een invite te sturen. De ontvanger krijgt dan een e-mail met een link naar het gedeelde item.

  1. Vink het selectievakje aan om een ontvanger te selecteren.
  2. Klik op Send Invite.
  1. Typ  het onderwerp van de mail.
  2. Typ eventueel een bericht.
  3. Klik op Send.

Je kunt de zichtbaarheid van het document ten allen tijde aanpassen. Dit wil zeggen dat het document voor de ontvanger altijd zichtbaar, onzichtbaar of tot een bepaalde datum en tijd zichtbaar is.  Als het document zichtbaar is, kan de ontvanger alles met het document doen waar jij de rechten voor hebt gegeven. Als het document onzichtbaar is, kan de ontvanger het document niet zien of gebruiken. Pas als het weer zichtbaar gemaakt wordt, kan de ontvanger het document weer bekijken/gebruiken.

1.  Hide/Show Visibility Options toont of verbergt de zichtbaarheidsopties.
2. - Always Visible de ontvanger kan het document zien en gebruiken.
   - Always Hidden de ontvanger kan het document niet zien en niet gebruiken.
   - Visible for specified date range de ontvanger kan kiezen tussen welke datums en tijden.
3. Save