Docent - TeacherWerkinstructies en handleidingenBrightspace ePortfolio: Veelgestelde vragen2. Veelgestelde vragen over delen van documenten in ePortfolio

2. Veelgestelde vragen over delen van documenten in ePortfolio

Kunnen gedeelde documenten door de ontvanger opnieuw gedeeld worden met iemand anders?

Nee, een gedeeld document kan door de ontvanger niet gedeeld worden met een derde partij.  

Het is wel mogelijk om via een comment op een document een link toe te voegen naar een document dat met jou is gedeeld. Dit document kan door de nieuwe ontvanger alleen worden geopend als het betreffende document al eerder met hem is gedeeld.

Hoe weet ik dat ik een gedeeld document hebt ontvangen?

Een gedeeld document ontvang je in het tabblad Explore in jouw ePortfolio.

Als een student een invite heeft gestuurd na het delen van een document, krijgt de ontvanger een mail in zijn RU mailbox. Daarnaast wordt op het ePortfolio tabblad een melding weergegeven dat er een nieuwe invite is ontvangen.

Bovenaan in de minibar van Brightspace staan notificatie icoontjes. Deze icoontjes worden niet door het ePortfolio gebruikt. Er verschijnen hier dus geen meldingen van ontvangen ePortfolio  items of invites.

Blijft een tag aan een document als dat document wordt gepusht?

Ja, een tag blijft  gekoppeld aan item dat wordt gepushed naar een ander portfolio. 

Let op: Een Taglist (bij een collectie) wordt niet meegepushed.

Waar kan ik zien naar wie ik heb gepushed?

1. Klik op het tabblad My items

2. Klik op More actions

3. Kies Go to Import / Export page

Selecteer het tabblad Pushes to Others om te zien naar wie je hebt gepushed.

Wát je hebt gepushed wordt niet weergegeven!

Hoe kan ik zien van welke student een gedeeld document komt?

Het tabblad Explore in het ePortfolio toont alle met jou gedeelde documenten. Achter ieder document staat de naam van de persoon die met jou heeft gedeeld.

 

Klik op de naam van de student om de lijst met getoonde documenten te filteren op de naam van de student.

Kan een opleidingscoördinator ook documenten van een student inzien die vanuit zijn ePortfolio met een (andere) docent zijn gedeeld?

Niet zonder toestemming van de student. Als een opleidingscoördinator inzicht wil hebben de items van een portfolio, moet de eigenaar van het portfolio deze items óók delen met de coördinator.

Kan ik een met mij gedeeld document waar ik een comment op heb gegeven ook  bewaren in mijn eigen ePortfolio?

Nee. Een student kan een gedeeld document, ook met comment, altijd 'unsharen'. Als je wilt dat een document van een student toegankelijk blijft en het gegeven commentaar ook, laat ze het dan submitten via een cursus opdracht.

Wordt een gekoppelde reflectie meegestuurd met een item, als dat item wordt gedeeld?

Nee, een aan een ander item gekoppelde reflectie, wordt niet meegestuurd  wanneer je het item deelt. Hetzelfde geldt andersom: als je een reflectie deelt, wordt een eraan gekoppeld  item niet meegenomen.

Als je een item en de gekoppelde reflectie beide deelt, verschijnen ze allebei in het ePortfolio van de ontvanger, maar zullen ze niet gekoppeld zijn.

Conclusie: een item met een gekoppelde reflectie zijn na het delen twee losse items.

Hoe kan ik uit een gedeelde collectie de losse bestanden bekijken?

Als een collectie met jou is gedeeld, is het niet mogelijk om de losse items te bekijken via Preview. Brightspace loopt dan vast en je zal de pagina moeten sluiten.

Open de collectie en klik in het oranje vierkant op de naam van het document of klik op de filename om deze direct te downloaden.  

Als een student een export maakt van zijn portfolio, komt een ingevulde rubric dan mee?

Nee, rubrics komen niet mee met exporteren van een item, ongeacht de inhoud van het rubric of van het item.

Dit kan twee oorzaken hebben:

  1. Degene die het document heeft gedeeld, heeft deze op unshared gezet. Het document is voor jou dan niet meer zichtbaar.
  2. Log eerst in op Brightspace voordat je op de link in de e-mail klikt. Je landt anders namelijk op de homepage in plaats van op de documentpagina.