Docent - TeacherWerkinstructies en handleidingenBrightspace Docent Activities: AssignmentsHoe stel ik restrictions in voor een Assignment? Activities | Assignments

Hoe stel ik restrictions in voor een Assignment? Activities | Assignments

 • Klik op Activities in de navbar van je cursus.
 • Klik op Assignments. Je landt nu op de Assignments homepage. Hier zie je alle assignments die je hebt aangemaakt.
 1. Klik op New Assignment om een nieuwe assignment aan te maken of
 2. Klik achter de gewenste assignment op het pijltje om het snelmenu te openen.
 3. Klik op Edit Assignment om de assignment te bewerken.
 1. Navigeer naar Restrictions (tweede tabblad). NB: bij een nieuwe assignment, moet je eerst de assignment aanmaken, voordat je naar het restrictionstabblad kunt navigeren.
 2. Hide from users staat standaard aangevinkt, dus studenten kunnen de assignment niet standaard zien. Vink Hide from users uit als je wilt dat studenten de assignment wel kunnen zien.
 3. Stel onder Due Date eventueel een deadline in. NB: de optie Now gebruik je alleen als je van tevoren geen deadline hebt ingesteld, maar wel een deadline naar je studenten hebt gecommuniceerd. Door op Now te klikken kun je per direct de gecommuniceerde deadline doorvoeren.
 4. Kies bij Has Start Date vanaf wanneer studenten de assignment kunnen inleveren. Kies bij Has End Date vanaf wanneer studenten de assignment niet langer kunnen zien en gebruiken. Klik op Now als deze data en tijden per direct ingaan. NB: de optie Now gebruik je voor End Date alleen als je per direct de assignment wilt sluiten.
 5. Voeg eventueel release conditions toe.
 6. Selecteer onder Special Access eventueel of bepaalde studenten aangepaste toegang tot de assignment krijgen:
  • Selecteer Allow users with special access to submit outside the normal availability dates for this folder als voor bepaalde studenten andere data gelden.
  • Selecteer Allow only users with special access to see this folder als enkel bepaalde studenten deze folder mogen zien.
  • Klik op Add Users to Special Access om studenten te kiezen die speciale toegang hebben.  
 7. Klik op Save and Close om terug te keren naar de Assignments homepage.

De optie om per direct een Due Date en een End Date in te stellen met de knop Now raden wij af. Het is overzichtelijker om bij het aanmaken van de assignment een eventuele due date en end date in te stellen. Zo hoef je er zelf niet aan te denken gecommuniceerde deadlines later door te voeren en is het voor de student inzichtelijk in Brightspace wanneer de deadline is en vanaf wanneer ze geen toegang meer hebben tot de assignment.

Is het handig voor studenten om de assignment nog in te kunnen zien na het inleveren van de opdracht, bijvoorbeeld voor de tentamenvoorbereiding? Vul dan niets in bij Has End Date. Vul wel een deadline in bij Has Due Date. Studenten houden op deze manier toegang tot de assignment en kunnen nog steeds opdrachten inleveren, maar jij als docent ziet duidelijk wanneer een opdracht te laat is ingeleverd. Als je wel een End Date instelt zien studenten nog wel de titel van de assignment, maar kunnen ze deze niet mee openen (dit geldt ook voor de periode van de eventuele Start Date). Ze kunnen wel nog de eventuele beoordeling en feedback bekijken. 

Add users to Special Access

 1. Als je wilt dat bepaalde studenten een andere deadline hebben dan de rest van de groep, stel dan onder Due Date een aangepaste deadline in.
 2. Als je wilt dat enkel bepaalde studenten de assignment kunnen zien, vul dan een aangepaste Start Date en/of End Date in.
 1. Maak gebruik van de zoekopties om de studenten te vinden die vallen onder de aangepaste toegang:
  • Selecteer in het dropdownmenu onder View By of je onder alle studenten in de cursus wilt zoeken (User) of in een bepaalde groep (Groups) en klim op Apply. Als je gekozen hebt voor een groep, kun je vervolgens in het dropdownmenu selecteren in welke groep je wilt zoeken (klik wederom op Apply).
  • Vul in de zoekbalk (een deel van) de naam of het studentnummer van de gewenste student in om deze snel te vinden. Klik vervolgens op enter (op je toetsenbord) of op het vergrootglasicoon.
 2. Selecteer de gewenste student(en). Vink het bovenste hokje aan om alle studenten in het zoekfilter te selecteren.
 3. Klik op Save om terug te keren naar de Edit Assignmentpagina.

Door op groep te zoeken, kun je gemakkelijk een hele groep binnen de cursus aangepaste toegang geven zonder dat je elke student individueel hoeft op te zoeken en toe te voegen.

Wil je tijdens de cursus de end date aanpassen voor studenten met aangepaste toegang? Dan doe je dit door nogmaals te klikken op Add users to Special Access. Hier pas je de end date aan, selecteer je alle studenten voor wie deze nieuwe datum geldt en klik je op Save. Je past dus niet de end date van de assignment aan! Als je de end date voor de gehele assignment aanpast, wordt dit niet doorgevoerd voor de studenten met aangepaste toegang.