Docent - Teacher

Kan ik studenten toevoegen aan mijn Sandbox?

Updated on

Je kunt aan jouw Sandbox elke bestaande Brightspacegebruiker van de Radboud Universiteit toevoegen, dus ook studenten. Bij het toevoegen kun je zelf aangeven welke rol de gebruiker in jouw sandbox heeft. Voor een overzicht van de Brightspacerollen, lees je het artikel Hoe werken rollen in Brightspace?

De Sandbox bevindt zich in de productie-omgeving van Brightspace. Standaard heb je alleen zelf toegang. Eventuele andere Brightspacegebruikers die je toevoegt, zijn daadwerkelijke Brightspacegebruikers. We adviseren personen toe te voegen uitsluitend in overleg met de betreffende perso(o)n(en). Zodra een persoon is toegevoegd aan jouw Sandbox, verschijnt jouw Sandbox tussen de cursussen van de persoon en heeft de betreffende persoon onmiddellijk toegang tot jouw Sandbox.

  • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
  • Klik op Classlist.
  • Klik op Add Participants.
  • Klik op Add existing users.
  1. Klik op het pijltje achter Set all roles to en selecteer Student.
  2. Vink onder Enrollment Include Users already enrolled in org unit aan als je wilt dat de zoekresultaten ook personen bevatten die al aan de cursus deelnemen.
  3. Vul bij Search For (een deel van) de naam of het studentnummer in van de student die je zoekt. Klik vervolgens op Enter (op je toetsenbord) of op het vergrootglasicoon.
  4. Selecteer de gewenste persoon/personen.
  5. Klik op het pijltje bij Select a Role en selecteer welke rol de student heeft in jouw Sandbox. NB: aan de hand van de rol die jij selecteert, kan de student bepaalde dingen wel/niet doen in jouw Sandbox. Lees het artikel Hoe werken rollen in Brightspace? om te zien welke autorisaties er horen bij elke rol.
  6. Klik op Enrol Selected Users.

Je hebt de student(en) nu toegevoegd aan jouw cursus en je kunt ze dus terugvinden in je classlist. De student ziet jouw Sandbox nu bij zijn/haar cursussen en heeft direct toegang tot jouw Sandbox.

Previous Article Kan ik collega’s toevoegen aan mijn Sandbox?
Next Article Kan ik in Brightspace gebruik maken van een teststudent?