What's New? Januari 2020

Op 24 januari 2020 is er een nieuwe versie van Brightspace (20.20.01) uitgerold op de productieomgeving. Hieronder lees je wat de wijzigingen zijn in de release.

Wijzigingen/aanpassingen

Wijzigingen omtrent Self Enrolment

Er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd omtrent het aanmaken van groepen. Je vindt de nieuwe stap voor stap handleiding over het maken van een groep hier: Hoe maak ik groepen?. Hieronder lees je wat de wijzigingen inhouden.

  • Het is nu mogelijk om een startdatum in te stellen wanneer self enrolment voor (werk)groepen open moet gaan. Voorheen kon alleen de einddatum ingesteld worden.
  • Studenten konden voorheen na het inschrijven in een groep via self enrolment, de beschrijving van deze groep niet meer zien. Nu kunnen studenten ook na het inschrijven de beschrijving wel zien, waardoor deze voor docenten gebruikt kan worden om informatie zoals de locatie en tijden van de bijeenkomsten van de groep te delen.
  • Het is nu mogelijk om na het aanmaken van een groep met enrolment type Groups of # - Self Enrolment, het ingestelde maximale aantal studenten per groep te wijzigen.  

Aantal deelnemers per cursus terugvinden

Zowel via de Classlist als E-mail Classlist vind je nu onderaan de kolom met de deelnemers in het tabblad All het totale aantal deelnemers in de cursus. Je kan naast het totale aantal ook via het tabblad Student het totaal aantal studenten in de cursus zien.

Discussions: weergave assessment gewijzigd

Bij het beoordelen van een Topic binnen Discussions is het nu mogelijk om de cijfers en feedback van meerdere studenten in één keer te publiceren of in te trekken. Daarnaast staat er nu onder Status ook op welke datum een beoordeling is gepubliceerd.

Grade scheme: nieuw standaard schema

Het schema dat bij de Set up Wizard van Grades als standaard staat ingesteld, is veranderd van Percentage naar Grades 0-10 - rounded tot 0,1 points. Dit geldt alleen voor nieuwe cursussen. In bestaande cursussen kun je wel handmatig het Default Scheme aanpassen. Bekijk de handleiding Hoe configureer ik mijn grade book? voor meer informatie over het Grade Book.

Kaltura: Kaltura captura via de editor

Voorheen was het alleen mogelijk een schermopname met Kaltura Capture te maken via Kaltura My Media. Tegenwoordig kun je ook direct vanuit content een schermopname toevoegen. Hoe je dit doet, lees je in de handleiding Hoe maak ik een schermopname met kaltura capture?

Kaltura: meer vragen bij Kaltura Quiz

Via Kaltura My Media kun je een quiz toevoegen bij video's. Studenten krijgen dan telkens een deel van de video te zien, waarna de video pauzeert en de vraag in beeld verschijnt. Voorheen was het alleen mogelijk om multiple choice vragen in te voegen. Nu is het ook mogelijk om open vragen, juist of onjuist vragen en reflectieve stellingen in de video te voegen. Wanneer een Kaltura quiz is opgenomen in content kan er een grade item aan gekoppeld worden en wordt de score naar het gradebook weggeschreven. Ben je nog niet bekend met het invoegen van vragen in media in Kaltura? Lees dan de handleiding Hoe voeg ik vragen toe aan een video in Kaltura?.