Hoe kan ik in- en uitloggen in OSIRIS Docent - Begeleider? (SOW)

OSIRIS Docent - Begeleider is uiteraard beveiligd met een username en password. In deze instructie staat beschreven waar je OSIRIS Docent - Begeleider kunt vinden en hoe je kunt inloggen en uitloggen.

Ga naar https://osiris.ru.nl/docent. Geadviseerd wordt om als browser Google Chrome te gebruiken.

Om OSIRIS Docent- Begeleider op te starten ga je naar https://sis.ru.nl/osiris_begeleider Je komt dan terecht in het bovenstaande scherm. Om in te loggen gebruik je je gebruikersnaam en password dat je van de Radboud Universiteit of het RadboudUMC hebt gekregen. De gebruikersnaam is dus een U-, E- of Z-nummer. Het password heb je zelf ingesteld bij activering van je gebruikersnaam. Klik vervolgens op de knop "INLOGGEN".

Bij de eerste keer inloggen

Wanneer je de eerste keer inlogt in OSIRIS Docent - Begeleider wordt er gevraagd of je je ID (u- e-  of z-nummer) te delen met "SURFconext". Dit is de overkoepelende organisatie voor ICT bij  Universiteiten en Hogescholen. Klik op de knop "Ja, deel deze gegevens".

Deze handeling komt slechts één keer voor. Elke volgende keer dat er wordt ingelogd, wordt deze stap overgeslagen.

Het startscherm

Afhankelijk van je autorisaties kom je in het bovenstaande startscherm terecht. Je kunt kiezen uit een aantal menu opties.

  1. Door te klikken op één van de horizontale balken of door te kiezen via 'menu' kun je een keuze maken tussen de verschillende menu's die ook in de zes balken van het startmenu worden getoond.
  2. Selecteer hier voor welke faculteit je wil gaan werken. Indien je voor een enkele faculteit werkt kun je hier niets kiezen.
  3. Selecteer in welke taal je het programma wil gebruiken. Opties zijn Nederlands en Engels
  4. Geef hier (tabblad "Mijn gegeven") indien gewenst je persoonlijke gegevens op, zoals je titulatuur en bereikbaarheidsgegevens. Ook instellingen voor de beveiligingsniveau's van notities kunnen hier worden aangepast (tabblad "Instellingen", zie ook Notities)

Uitloggen

Op uit te loggen selecteer je de optie 'Uitloggen' in het persoonlijke menu. Zorg er altijd voor dat je uitlogt als je stopt met het gebruiken van OSIRIS Begeleider.

Je keert nu weer terug naar het inlogscherm.

0 Comments

Add your comment

E-Mail me when someone replies to this comment