OSIRIS

Wat is er nieuw in OSIRIS Aanmelding?

Updated on

Achter elke wijziging staat een verwijzing naar het Detail Ontwerp (DO) en de pagina waarop de wijziging in detail staat beschreven. Deze detail ontwerpen kunnen worden opgevraagd bij Functioneel beheer en de lokale OSIRIS key-users.

3.1 Haal beschikbare documenten op DO 18_67 p16

Scherm 2.1.88 Aanvragen en wijzigingen IND is uitgebreid met een actie ‘Zoek bijlages’. Deze actie zoekt naar documenten met documenttype IND-ANTECEDENT, IND-PASPOORT en IND-VRIJST-MVV die de student al eerder heeft geüpload. Deze kan bijv. via een aanmeldproces, een zaak of via Basis toegevoegd zijn. Uploads moeten dus in Aanmelding, Zaak of Basis al 1 van bovenstaande documenttypes gekregen hebben.

De gevonden documenten worden vervolgens gepresenteerd in een pop up scherm waarbij ook de context waarin de upload is gedaan getoond wordt. Het meest recent geüploade document wordt automatisch geselecteerd (vink-veldje). Dit wordt per documenttype gedaan, dus er zijn maximaal 3 documenten automatisch geselecteerd. De gebruiker kan de selectie direct accepteren of evt. aanpassen. Bij bevestigen wordt gecontroleerd of maximaal 1 document per documenttype geselecteerd is (foutmelding). Door te bevestigen wordt de selectie overgenomen in de verblijfsvergunningaanvraag bij Kopie paspoort, Antecedentenverklaring resp. Onderbouwing vrijstelling MVV.

3.2 Centraal beheer bankrekeningnummer DO 18_67 p19

OSIRIS is uitgebreid met 3 configuratieparameters voor de bankrekening waarvan IND mag incasseren : IND/IBAN-REKENING-INCASSO, IND/NAAM-REKENING-INCASSO en IND/PLAATS-REKENING-INCASSO. Als alle drie configuratieparameters gevuld zijn, dan worden ze read-only getoond in scherm 2.1.88 Aanvragen en wijzigingen IND in plaats van de bestaande velden. De gebruiker kan de 3 velden dan niet wijzigen.


Als ze niet alle drie zijn ingevuld, dan worden ze alle drie genegeerd en blijft de bestaande werking intact, waarbij de gebruiker ze alle drie zelf kan invullen. Of via de lijstfunctie een eerder gebruikte combinatie van rekeningnummer, naam en plaats kan kiezen.

3.3 Standaardselectie voor automatisch starten Aanmeldprocessen FO 19_09

In scherm 1.5.14 Automatisch starten is het mogelijk in de sectie Algemeen één (1) facultaire standaardselectie te registreren waaraan de student moet voldoen om het proces automatisch gestart te krijgen. Hierbij kan gekozen worden uit de facultaire standaardselecties voor scherm 2.1 Zoek student. De gekozen standaardselectie kan opgebouwd zijn (bestaande functionaliteit) uit losse filters, andere standaardselecties (met OF-relatie daartussen) of uit SQL-code. Met name die laatste mogelijkheid biedt alle flexibiliteit van een eigen SQL-query zoals die nu ook door de HU gebruikt wordt.


De opgegeven facultaire standaardselectie zal worden toegepast naast de overige criteria die zijn opgegeven. Het proces start dan alleen op als de student voldoet aan de standaardselectie. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de data uit de aanmelding via Studielink. Met andere woorden: de student hoeft niet al eerder in OSIRIS bekend te zijn, de standaardselectie geldt ook voor nieuwe studenten die net verwerkt zijn naar aanleiding van het verzoek tot inschrijving uit Studielink.

3.4 Melding bij aanmelding studenten buitenland DO 18_67 p45

Een nieuw dashboardpaneel voor OSIRIS Aanmelding is toegevoegd in het startscherm van OSIRIS Basis dat het aantal ingediende aanvragen voor stage/studie in het buitenland toont. Het pane toont per proces de ingediende inkomende en uitgaande aanvragen in de afgelopen x uur. De individuele gebruiker kan deze waarde aanpassen aan de eigen behoefte.

Inlezen lijsten met ‘toegestane antwoorden voor vraag’ DO 18_67 p3

Aan schermen 1.5.02, 1.5.10, 1.5.12, 1.5.16 en 1.5.24 is de actie “Inlezen antwoorden’ toegevoegd. Deze actie opent een pop-up waarmee een Excel-bestand (XLSX) gekozen en ingelezen kan worden waarin de toegestane antwoorden van vragen/checklist items zijn opgenomen.

3.6 Makkelijker toevoegen criteria AO’s DO 18_67 p33

De detailschermen voor Startcriteria en Resultaten zijn voorzien van een extra knop ‘Nieuw startcriterium toevoegen’ c.q. ‘Nieuw resultaat toevoegen’, naast de bestaande knoppen Sluiten en Opslaan. Bij indrukken van de nieuwe knoppen wordt gecontroleerd op openstaande wijzigingen, net zoals bij knop Sluiten. De gebruiker kan dan de openstaande wijzigingen opslaan of niet. Na de controles wordt vervolgens een nieuw criterium c.q. resultaat aangemaakt en het scherm leeggemaakt, zodat de gebruiker dit kan invullen voor het nieuwe criterium c.q. resultaat.

3.7 Tekstuele aanpassing van de docentbeoordelingstatus ‘Bezig’ naar ‘In behandeling’ DO 18_67 p44

Een dossierbeoordeling (mijn beoordeling/collega-beoordeling) kan drie statussen tonen: toegewezen, bezig en ingediend. De term ‘bezig’ geeft niet duidelijk weer dat er nog een vervolgstap moet worden gedaan, namelijk indienen. Deze status is tekstueel gewijzigd in “In behandeling”.