OSIRIS

Wat is er nieuw in Volg?

Updated on

Achter elke wijziging staat een verwijzing naar het Detail Ontwerp (DO) en de pagina waarop de wijziging in detail staat beschreven. Deze detail ontwerpen kunnen worden opgevraagd bij Functioneel beheer en de lokale OSIRIS key-users.

5.1 Nieuwe mogelijkheden in groslijst DO 18_69 p6

Op dit moment is er één configuratieparameter om in te stellen of het gewogen of het rekenkundig gemiddelde getoond moet worden op zowel de groslijst o.b.v. examenprogramma als o.b.v. groepen. Deze parameter heeft nu de rubriek ‘GROSLIJST’, maar zal gesplitst worden in twee parameters met de rubrieken ‘GROSLIJST-EXAMEN’ en ‘GROSLIJST-GROEPEN’. Zo kan er per groslijst apart ingesteld worden welk gemiddelde er getoond moet worden. DO 18_69 CAO-wensen OSIRIS Studievolg 6.19.1 v1.2.docx 7


De groslijst o.b.v. examenprogramma krijgt verder twee nieuwe mogelijke waarden, zodat de volgende vier waarden beschikbaar zijn:

- Het gewogen gemiddelde: het aantal punten van de cursus wordt gebruikt als gewicht, berekend over de cursussen die op de groslijst getoond worden

- Het rekenkundig gemiddelde: elke cursus telt evenveel mee, berekend over de cursussen die op de groslijst getoond worden

- Het gemiddeld cijfer dat op het SVO getoond wordt (nieuw)

- Het gemiddeld cijfer én het Final GPA dat op het SVO getoond wordt (nieuw)


De twee nieuwe waarden zullen niet beschikbaar zijn voor de groslijst o.b.v. groepen. Deze waarden zijn namelijk gebaseerd op data uit het SVO, terwijl de groslijst o.b.v. groepen helemaal niet gebaseerd is op het SVO (en ook niet op een examenprogramma).

5.2 Examenonderdeel als ingangseis cursus DO 18_69 p16

Bij een cursus kan een ingangseis opgegeven worden, die vereist dat een student een bepaald aantal punten uit een examenonderdeel heeft behaald. Zo kunnen bijvoorbeeld verplicht keuzeonderdelen als eis worden ingesteld, zonder bepaalde cursussen daaruit als eis op te geven.

5.3 Wijziging uitgangspunt geldigheidsduur resultaten DO 18_69 p9

Het was al mogelijk om per cursus aan te geven of er een geldigheidsduur van toepassing is. Ook kon de geldigheidsduur al per examenprogramma opgegeven worden. Het is nu mogelijk geworden om per cursus een (afwijkende) geldigheidsduur op te geven, die de geldigheidsduur van het examenprogramma overruled.

5.4 Waarschuwing bij wijzigen examenprogramma bij lopende diploma-aanvraag DO 18_69 p29

Bij het wijzigen of verwijderen van een examenprogramma bij een student (schermen 2.1.45 en 2.6.02) verschijnt een waarschuwing als er voor het huidige examenprogramma al een diploma-aanvraag aanwezig (scherm 2.6.03) is en deze aanvraag niet reeds is afgekeurd door de examencommissie.

5.5 Certificaat met geldigheidsduur verlopen opnieuw kunnen afdrukken DO 18_69 p4

Bij certificaten waarbij de geldigheidsduur verlopen is, is het nu mogelijk om voor dezelfde cursus opnieuw een certificaat af te drukken wanneer er een nieuw voldoende geldend resultaat is bij die cursus met een datum ná de verloopdatum van het vorige certificaat.

5.6 Dynamische sortering diverse rapporten DO 18_71 p3

Voor de volgende rapporten is een dynamische sortering opgenomen:
Deelnemers toets per cursus, -zaal, -studentgroep, -werkvormgroep, Toetsresultaten per cursus, -werkvormgroep, -zaal, -studentgroep, Bevestiging toetsinschrijving.

Voor ieder rapport kan een sorteervolgorde worden bepaald. Er kan gesorteerd worden op cursus, collegejaar, toets, blok, toets gelegenheden, toetsdatum. Het veld toetsdatum zal (gelijk op andere plaatsen) gebaseerd worden op de toetsdatum uit het rooster (de kleinste als er meerdere zijn) of als er geen toetsdatum is de laatste afloopdatum van het blok.

5.7 Instellen maximale hoogte herkansingscijfer DO 19_26 p2

Met een configuratieparameter kan worden ingesteld wat het hoogste cijfer voor een herkansing mag zijn. Bij het controleren van een toetsresultaat wordt een controle uitgevoerd, waarbij wordt gekeken of het opgegeven resultaat niet hoger is dan het ingestelde maximum. Het controleren van een resultaat gebeurt bij het invoeren, wijzigen, inlezen en vastleggen van een resultaat.

5.8 Meer mogelijkheden voor het regelen van het aantal herkansingen DO 18_26 p4

Aan de hand van 3 facultaire configuratieparameters kunnen het maximum aantal herkansingen per cursus, blok en examenprogramma worden opgegeven. Bij cursusinschrijving (en toetsinschrijving) komen dan 3 controles: als de student inschrijft voor een herkansing zal gecontroleerd worden of de student deze maxima niet overschrijdt. Dit zullen foutmeldingen zijn. In OSIRIS Basis kunnen deze controles uitgezet worden.