OSIRIS

Wat is er nieuw in Docent - Begeleider?

Updated on

Achter elke wijziging staat een verwijzing naar het Detail Ontwerp (DO) en de pagina waarop de wijziging in detail staat beschreven. Deze detail ontwerpen kunnen worden opgevraagd bij Functioneel beheer en de lokale OSIRIS key-users.

7.1 Autorisatie docent koppelen aan werkzaam voor opleiding DO 19_19 p4

Het is mogelijk geworden om aan te geven voor welke opleidingen een medewerker werkzaam is. Als een medewerker werkzaam is voor minimaal één opleiding van een student heeft deze een relatie tot de student van niveau 4. Dit betekent dat de medewerker studentgegevens als opleidingen, documenten en groepen kan inzien.


De volgende relaties worden onderscheiden:             

0. De gebruiker heeft geen enkele relatie met de student

1. De gebruiker is de actuele vaste begeleider van de student

2. De gebruiker is geautoriseerd voor de opleiding van de student

3. De gebruiker is geautoriseerd voor de gehele instelling (faculteitsoverstijgend)

4. De student is ingeschreven voor een cursus van een specifieke gebruiker. Hierbij het huidig collegejaar NIET meegenomen als restrictie.

7.2 Delen notities op basis van werkzaam voor opleiding DO 19_19 p10

Het is mogelijk geworden om notities te delen met medewerkers die werkzaam zijn voor (een van) de opleidingen van de student. De nieuwe optie is in te stellen per 'delen met' optie bij een type notitie.

7.3 Gemiddeld cijfer tegevoegd in scherm M.3.1.7 DO 19_73 p25

In scherm M.3.1.7 wordt nu het gemiddelde cijfer uit het SVO getoond. Het gemiddelde wordt alleen getoond als de student cijfers heeft voor de desbetreffende studie en fase (bachelor of master).

7.4 Tonen aantal gevonden rijen na het zoeken DO 19_73 p10

In OSIRIS Docent/Begeleider wordt nu ook boven de zoekresultaten in een zoekscherm getoond hoeveel rijen er zijn gevonden. Er is gekozen om boven de zoekresultaten het aantal gevonden rijen te tonen, maar niet het aantal rijen wat wordt weergegeven (zoals dat wel onder de zoekresultaten wordt weergegeven).

7.5 Eigen standaardselectie maken en naamgeving ‘maak standaard’ aan-passen DO 19_73 p12

Het is in OSIRIS Docent/Begeleider mogelijk geworden om eigen selecties te maken en te verwijderen. Deze selecties zijn altijd gebaseerd op een beschikbare standaardselectie, zodat de gebruiker alleen eigen selecties kan maken van filters die voor hem beschikbaar zijn. Verder is de actie ‘Maak standaard’.

7.6 Toetsgelegenheid 1 ook altijd weergegeven DO 19_73 p17

In de volgende schermen wordt nu altijd de toetsgelegenheid bij toetsen genoemd (ook als dit over de 1e gelegenheid gaat):

Scherm M.6.1.1, Scherm M.6.1.3, Scherm M.6.2, Scherm M.6.2.1, Scherm M.6.2.2, Scherm M.6.4, Scherm M.6.5

7.7 Beoordelingsformulier – Mogelijkheid van toelichting per score (ru-brics) DO 18_57 p13

Het is nu ook mogelijk de toelichting bij beoordelingen in een beoordelingsformulier (de zogenoemde rubrics) via OSIRIS Cursusinvoer in te vullen.

7.8 Beoordelingsformulier – Uitbreiding van het aantal karakters feed-backtekst DO 18_57 p56

De toelichting die een docent kan opgeven in het beoordelingsformulier bij een rubriek of bij een criterium was beperkt tot 3000 tekens. Deze zijn nu vergroot, waardoor de lengte van de toelichting eigenlijk niet meer beperkt is.

7.9 Vanuit details van één student of zaak snel naar een andere student (zoek student) DO 18_73 p35

In OSIRIS Docent/Begeleider is het mogelijk geworden om vanuit de details van de ene student direct naar diezelfde details van een andere student te gaan. Naast de pijltjes ‘vorige’ en ‘volgende’ om door de studenten te lopen is een zoekveld beschikbaar gekomen waarmee je kan zoeken op de trefwoorden van een student. De gevonden student zal dus direct geopend worden. Dit zoekveld is ook beschikbaar bij zaken/taken.

7.10 Groepsgewijs correcties op resultaten uitvoeren DO 18_73 p29

In OSIRIS Docent/Begeleider kon de actie 'Corrigeer resultaat' alleen uitgevoerd worden voor 1 student tegelijk. Het is nu mogelijk om deze groepsgewijs voor meerdere studenten tegelijk uit te voeren.

7.11 Meer sorteringsmogelijkheden in scherm Zoek Notities (M.3.0.3) DO 18_73 p6

In 'Zoek Notities' (M.3.0.3) wordt standaard gesorteerd op basis van datum notitie en dit wordt weergegeven in een kalender weergave. Sorteren op datum en deadline is nu ook mogelijk.

7.12 Inhoud van eerste/geselecteerde notitie niet langer opengeklapt DO 18_73 p18

In het notitiescherm in OSIRIS Docent/Begeleider wordt standaard niet langer een notitie opengeklapt. In- en uitklappen van notities doe je door er op te klikken.